fbpx
       🇬🇷 SUPPORT CHILDREN AFFECTED BY THE FIRES! DONATE >
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Hamstring Project (Webinar)

27 June 2020 at 2:00 pm7:00 pm

SPC19 draft

 

 

 

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WEBINAR) “THE HAMSTRING PROJECT: FROM THEORY TO PRACTICE” – ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΜΗΡΙΑΙΩΝ

Οι τραυματισμοί αποτελούν ένα από τα κυριότερα προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Η διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών, η απόδοση της ομάδας και το οικονομικό κόστος αποτελούν τις κυριότερες αρνητικές συνέπειες τους. Ο πιο συχνός τραυματισμός είναι στους οπίσθιους μηριαίους μύες (Hamstring muscles). Παρά την πολύ μεγάλη αύξηση των επιστημονικών δεδομένων δεν έχει επιτευχθεί ο περιορισμός τους, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη συνεχή αύξηση της έντασης και των φυσικών απαιτήσεων που απαιτείται στο ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Επίσης, επιπρόσθετοι παράγοντες είναι τα ανεπαρκής προγράμματα πρόληψης, αλλά και αποκατάστασης.

Με βάση με σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, η πρόληψη των τραυματισμών στους οπίσθιους μηριαίους, απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση, η οποία θα πρέπει λαμβάνει υπόψη πολλαπλούς και αλληλοσυνδεόμενους παράγοντες κινδύνου. Κατά συνέπεια η γνώση των θεωρητικών δεδομένων για να είναι εφικτή η δημιουργία ολιστικών προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης αποτελούν βασική προϋπόθεση επιτυχίας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο συνδυασμός της θεωρίας (παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων) και της πράξης (πρακτική εφαρμογή ενδεικτικών προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης).

Για παράδειγμα θα παρουσιαστούν οι μηχανισμοί πρόκλησης τραυματισμών, οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου, ποιες μετρήσεις μπορεί να συνεισφέρουν στην πρόληψη και ποιες όχι, ο εξειδικευμένος σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων με βάση τις απαιτήσεις του ποδόσφαιρου (κυρίως σε ατομικό αλλά σε ομαδικό επίπεδο), τα στάδια αποκατάστασης για επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες, σύγχρονες μορφές αποκατάστασης (π.χ blood restriction) κλπ.

Το The Hamstring Project θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω του Zoom στις 27 Ιουνίου 2020.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 

Τοποθεσία:

Διαδυκτιακά μέσω Zoom – Webinar

Ημερομηνία:

27 Ιουνίου 2020

Format:

Το The Hamstring Project είναι χωρισμένο σε 7 περιόδους με διαφορετικά θέματα γύρω από την προπόνηση, πρόληψη και αποκατάσταση των μηριαίων δικεφάλων. Η τελευταία περίοδος (7η) θα γίνει σε Στρογγυλή Τράπεζα (Roundtable), όπου με την ενεργή συμμετοχή των συμμετέχοντων θα συζυτηθούν διάφορα θέματα που αφορούν Προπονητές Φυσικής Κατάστασης, Πρόληψης, Αποκατάστασης, Φυσιοθεραπευτές, Αθλητικούς Επιστήμονες και Φοιτητές/τριες Αθλητικής Επιστήμης και Φυσιοθεραπείας.

Τηλεφωνική επικοινωνία:

70088300 ή +35799787394

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

kyprianou

Ευθύμιος Κυπριανού

Ο Ευθύμιος Κυπριανού κατέχει πτυχίο επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο στην Προπονητική και Διαχείριση από το Kingston University, London. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο John Moores Liverpool university. Ο Ευθύμιος κατέχει το UEFA A’ coaching diploma και είναι επαγγελματίας προπονητής φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο. Είναι ο συγγραφέας του eBook “Balancing Physical & Tactical Load in Soccer: A Holistic Approach” το οποίο περιγράφει μια νέα προσέγγιση στoν τομέα της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο. Εργάζεται εδώ και χρόνια με μεγάλους συλλόγους και ομάδες, όπως η Aspire Academy και η Εθνική Ομάδα του Κατάρ, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Κύπρου, AEL FC, Apollon Limassol FC και Apollon Ladies FC. Η ερευνητική του δραστηριότητα δίνει έμφαση στην αξιολόγηση και παρακολούθηση του προπονητικού φορτίου των ποδοσφαιριστών σε σχέση με τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους.

farioli

Δρ. Μάριος Χρίστου

Ο Δρ Μάριος Χρίστου είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) με κατεύθυνση την «Εργοφυσιολογία», Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) με κατεύθυνση την «Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων» και Πτυχίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Επιστημονικά του ενδιαφέροντα του είναι η αξιολόγηση και προπόνηση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο και η προπόνηση δύναμης. Έχει δημοσιεύσει μαζί με άλλους ερευνητές άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει αρκετές εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια-ημερίδες. Ήταν προσκεκλημένος εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα. Είναι Λέκτορας στις Αθλητικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Ειδικός Επιστήμονας στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Ήταν εκπαιδευτής στη σχολή προπονητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) για την απόκτηση των προπονητικών διπλωμάτων της UEFA, Εργοφυσιολόγος και Σύμβουλος προπόνησης φυσικής κατάστασης σε επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου.

Ευάγγελος Νικολάου

Ο Ευάγγελος Νικολάου είναι απόφοιτος σχολής φυσιοθεραπείας του έτους 2006 με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, «Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες στην ορθοπεδική» (2007) και «Αθλητική φυσιοθεραπεία» (2017) . Μέχρι το 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση για παγκόσμια πιστοποίηση αθλητικού φυσιοθεραπευτή από την «Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αθλητικής Φυσιοθεραπείας» (IFSPT). Από το 2007 μέχρι και σήμερα , επί 13 χρόνια εργάζεται ως επικεφαλής φυσιοθεραπευτής σε ποδοσφαιρικές ομάδες πρώτης κατηγορίας της Κύπρου και παράλληλα διατηρεί το δικό του κέντρο αποκατάστασης με ειδικό ενδιαφέρον σε αθλητιατρικές κακώσεις. Είναι εκπαιδευτής της μεθόδου (BFR-Blood flow restriction training) προπόνησης με περιορισμό-διαφοροποίηση αιματικής ροής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

spc2019drafrtimetableday1

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΜΕΧΡΙ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ: €29/PERSON

 
 

ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ €39/PERSON

 
 

ΜΕΧΡΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ): €49/PERSON

 

 

REGISTER NOW GRAY2

REGISTRATIONS CLOSED

Details

Date:
27 June 2020
Time:
2:00 pm7:00 pm
Website:
https://pisfitness.com/thehamstringproject

Organiser

PIS Fitness
Phone
70088300
Email
education@pisfitness.com
View Organiser Website

Venue

(Limassol) EK Sports Performance
Limassol, Cyprus + Google Map